Dulu Bangsa Israel, Kini Bangsa Zionis, Selamanya Bangsa Sukar

Yahudi atau Zionis adalah nama satu bangsa atau umat yang kita kenali bersangatan kebenciannya kepada umat Islam semenjak dari dahulu lagi.

Bangsa Zionis

Justeru, tidak hairanlah kalau mereka ini yang suatu ketika pernah digelar dengan bangsa atau bani Israel, telah dimurkai oleh Allah SWT disebabkan keegoan dan keingkaran mereka terhadap perintah Allah SWT dan rasul-rasul pilihan Allah yang dihantar berdakwah kepada mereka.

Mereka adalah bangsa yang dianggap sangat sukar buat selamanya kecuali bagi mereka yang telah beriman kepada Allah SWT.

Terbitnya buku ini adalah buat kita bertanyakan kepada diri sendiri terutamanya penulis sendiri; Adakah kita merupakan bangsa atau individu sukar? Atau mungkin hampir menjadi bangsa atau individu sukar? Atau orang yang di sekeliling kita dalah berperangai sukar yang mampu untuk mengheret kita bersama jemaah mereka?

Perbincangan di dalam buku ini berkisar bagaimana ingin menangani bangsa dan individu sukar bukanlah untuk fikirkan buat orang lain, tetapi yang paling penting adalah tertuju kepada diri kita sendiri.

Selama ini mungkin kita menganggap orang lian di sekeliling kita dalah bangsa atau indiidu sukar. Padahal orang lain juga melihat kita sebagai individu sukar buat mereka.

Buku ini mengsajikan teknik-teknik berkesan menghadapi bangsa dan individu sukar yang diekstrak dari sejarah kehidupan Nabi Musa AS dan Nabi Harun AS seperti mana yang diceritakan di dalam al-Quran dan al-Hadis.

Dan kita maklumi, contoh terburuk bangsa dan individu yang paling sukar selamanya adalah bangsa Yahudi Zionis.

Kepada para pembaca, mari bersama-sama kita mengembara ke zaman Nabi Musa dan Firaun. Pasti kita tidak akan menjadi bangsa atau individu sukar, insya-Allah!

"Saya boleh bunuh semua Yahudi ketika saya berkuasa. Saya tinggalkan sedikit kepada kamu agar kamu kenal siap Yahudi dan cari jawapan kenapa saya bunuh mereka." -Adolf Hitler

DAPATKAN BUKU INI SEKARANG! Dulu Bangsa Israel, Kini Bangsa Zionis, Selamanya Bangsa Sukar

Comments